Uitgelicht:
Advertentie:

Slag om Makkum

De Organisatie van de "Slag om Makkum"

De Slag om Makkum wordt georganiseerd door de stichting " Riemen over en weer". Op 23 augustus 2003 werd er tijdens de eerste Makkumer visserijdagen voor het eerst de Slag om Makkum geroeid. 
De Naam van de stichting komt voort uit de nautische wereld, Als de riemen "over en weer gaan" is het roeien gedaan. Via de dollen worden de riemen aan boord getrokken en op het andere boord gelegd. Voor dat het zover is, moet er veel gebeuren. Maar na het roeien is altijd het goed rusten en volgen er altijd sterke verhalen.
De wedstrijd is op diverse plaatsen langs de route (Dijk, Pier en boulevard) zeer goed te volgen. Hotels en campings in en nabij het dorp bieden voldoende overnachting mogelijkheden voor een nog leuk weekend Makkum. De Organisatie kan u hierbij helpen. Even als vorige Slagen zijn er voldoende mogelijkheden om de sloepen te kranen, kan er een trailer helling worden gebruikt en is er voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving, Daarnaast zijn er douchefaciliteiten aanwezig om weer fris in de tent te verschijnen. 
Het bestuur van de "Riemen over en Weer" bestaat uit de volgende leden 
•Voorzitter: Klaas Bootsma
•Penningmeester: Marcel Bergsma 
•Secretaris: Geeske Roorda 
•Algemeen lid: Rein Attema 
•Algemeen lid: Roland van malsen 
•Algemeen lid: Jeanet Henstra 
Overige gegevens "Riemen over en Weer" 
Secretariaat:
  Geeske Roorda
  De Polle 2
  8754 GW Makkum
  0515 23 28 30 
 IBAN nummer: NL92 RABO 0372054315 
 KvK nummer: 01101308  

© 2021 Slag om Makkum

Contactgegevens

Slag om Makkum
De Polle 2
8754 GW Makkum

Telefoon:
0515-232830

Afbeeldingen