Uitgelicht:
Advertentie:

Nieuws

Van Ameland tot Makkum

11-8-2018


Van Ameland tot Makkum: Duitse toeristen worden steeds belangrijker

Ze komen met veel, blijven lang en zijn trouw. De Duitse vakantiegangers trekken graag naar Noord-Nederland. En ze zijn er ook welkom.

Duitsers in Makkum: surfen, surfen, surfen

Het is bloedheet op het Goudkustveld op recreatiepark De Holle Poarte in Makkum. De zon brandt op het dak van de stacaravan van de familie Oeser. Petra zit buiten te puffen in de schaduw onder een parasol. Haar man Detlev komt aansjokken in blote bast. Hij heeft het afval weggebracht. En veel meer actie zal er vandaag niet volgen voor het Duitse stel. Ze gaan rumgammeln. Een beetje niksen, zogezegd. Misschien zoeken ze nog wat verkoeling bij het IJsselmeer dat op een steenworp afstand ligt. Maar dat is het dan ook wel.
Detlev en Petra Oeser horen bij de grote schare vaste gasten van De Holle Poarte. Het stel uit Dortmund staat al 22 jaar met een stacaravan op het grote recreatiepark aan het IJsselmeer. Surfen, noemt Detlev die Hauptgrund dat ze in 1996 besloten naar Makkum op vakantie te gaan. Hij staat graag op de plank en hun twee kinderen doen dat ook. Die zijn inmiddels volwassen en komen nog steeds graag langs. Inmiddels met de Enkelkinder. Als de familie komt, logeren ze in een hokje met stapelbedden achter de caravan.

Lees het volledige artikel

Bron: Leeuwarder Courant