Uitgelicht:
Advertentie:

Nieuws

Nieuws uit Makkum en omstreken

De IJsselmeerminnen in de Veerse Meer Race

27-9-2014


Op 19 september is de roeivereniging De IJsselmeerminnen naar het Zeeuwse Kortgene afgereisd. Benieuwd naar het verslag? Lees het op Makkum.nl.

> Verslag Veerse Meer Race

Maasrace voor Team Twirre

5-9-2014


Op zaterdag 6 september vindt tijdens het Wereld Haven Festival de Maasrace plaats. In totaal hebben zich zo’n 50 sloepen ingeschreven. Team Twirre is van de partij.

Vorig jaar wisten ze de wedstrijd in de Pulp Fiction te winnen en ook dit jaar zal er in deze sloep worden geroeid. Team Twirre gaat met een goed gevoel naar Rotterdam. Na de 20e Maasrace nemen ze deel aan de 12e Slag om Makkum op 27 september en zijn ze van plan naar het slotweekend van Muiden Pampus Muiden te gaan.

Tegels Tichelaar in museum Londen

5-9-2014


Tegels van Koninklijke Tichelaar bekleden straks de wanden en vloer van het Londense Victoria and Albert Museum. De Makkumse aardewerkfabriek heeft de opdracht gekregen om de tegels voor vloer, wand en dak van de binnenplaats van het museum te leveren.

De architect die de uitgebreide verbouwing ontwierp, Amanda Levete, zocht contact met het oude Friese familiebedrijf.

Bron: LC

Vollie houdt Speelgoed- en kledingactie in Makkum

5-9-2014


In de periode 6 september tot en met 1 november wordt een speelgoed- en kledinginzamelingsactie georganiseerd door Vollie Oostenveld uit Makkum. Via hulporganisatie Zending over Grenzen wil ze kansarme kinderen in Oost-Europa helpen.

Van maandag tot en met zaterdag tussen 9:30 uur en 17:30 uur kan er Speelgoed, kinderkleding en – schoenen kunnen op tussen 9:30 en 17:30 uur worden ingeleverd bij Feddy de Boer: Kerkstraat 35 in Makkum.

Meer informatie:
De lijst met goederen die Zending over Grenzen kan gebruiken is te vinden op: www.zendingovergrenzen.nl/goederenlijst

50 jaar Teake van der Meer op 13 september in MFC Maggenheim

26-8-2014


De jubileumshow van 50 jaar Teake van der Meer wordt op zaterdag 13 september om 20:00 uur gepresenteerd in MFC Maggenheim te Makkum. Na 50 jaar op de planken komt Teake van der Meer naar de theaters met zijn jubileumshow.

Lees meer in de agenda.

Kazemattenmuseum verwacht woensdag 10.000ste bezoeker

19-8-2014


Op woensdag 20 augustus verwacht het Kazemattenmuseum de tienduizendste bezoeker van 2014 te kunnen verwelkomen.

Voor het Kazemattenmuseum is het bereiken van deze jaarlijkse mijlpaal positief nieuws. In het seizoen 2013 werd de tienduizendste bezoeker omstreeks dezelfde datum verwelkomd. In dat seizoen werd de seizoenstart echter voorafgegaan door de theaterproductie Oorlogstranen van J en M teaterwurk. Dit leverde op voorhand al 1500 bezoekers op.

In 2015 bestaat het museum 30 jaar.

Nieuwsbrief - Roeivereniging de IJsselmeerminnen

19-8-2014


Makkum.nl sponsort roeivereniging de IJsselmeerminnen al geruime tijd. Regelmatig komt de roeivereniging met nieuws, die u kunt lezen op Makkum.nl.

In juli en augustus zijn er geen wedstrijden en is er tijd voor ontspanning na alle goede resultaten die in het eerste deel van het seizoen behaald zijn. Er is onderhoud aan de sloep gepleegd, Jacob de Jong van de Twirre heeft geholpen met het maken van een ander stelsysteem voor de voetenbankjes en er is afscheid genomen van stuur Martijn. Daarnaast is er een nieuwe stuur én een nieuwe roeister bijgekomen en is de planning voor het naseizoen alweer gepubliceerd.

Lees meer in bijgevoegde PDF. Veel leesplezier!

Museum in Londen krijgt Makkumer tegels

23-7-2014


Koninklijke Tichelaar gaat porseleinen vloertegels leveren voor het Victoria & Albert museum in Londen. De daktegels worden ook door Tichelaar geleverd. Het Makkumer bedrijf kreeg de opdracht van het architectenbureau AL_A in Londen.

Het architectenbureau neemt de transformatie van het Victoria & Albert Museum voor haar rekening. De klus is voor Koninklijke Tichelaar niet uniek. Eerder betegelde het bedrijf de gevel van het Museum of Arts and Design in New York.

Meer informatie:
www.bolswardsnieuwsblad.nl

Jaarmarkt 17 juli geannuleerd

15-7-2014


Let op: De Jaarmarkt van 17 juli is geannuleerd wegens het te laat aanvragen van de vergunning. De kermis gaat wel door. 

De gezellige markten zijn er weer vanaf 25 juli, daarna vanaf 1 augustus elke vrijdag van 15:00 uur tot 21:00 uur.

Juli
Do. 17 Juli, Jaarmarkt GEANNULEERD
Vr. 25 Juli, met kindervrijmarkt

Augustus
Vr. 1 Aug.
Vr. 8 Aug.
Vr. 15 Aug.
Vr. 22 Aug. met kindervrijmarkt

Bron: Fryslanmarkten.nlIJsselmeerminnen winnen Kameleonrace

30-6-2014


Roeivereniging de IJsselmeerminnen hebben op 28 juni in Terherne de Kameleonrace gewonnen. Het roeiteam is eerste geworden in de eerste klasse. De tweede prijs ging naar de Beluga.

Bij het uitreiken van de eerste prijs 'Overall' zijn de IJsselmeerminnen daarnaast weer in de prijzen gevallen. 

Downloads
Lees het gehele verslag hier.