Uitgelicht:
Advertentie:

Nieuws

Nieuws uit Makkum en omstreken

Tichelaar neemt porseleinen gordijn Jongerius in productie

26-6-2013


New York, 5 maart 2013 - Voor de Delegates' Lounge van de Verenigde Naties in New York heeft Hella Jongerius een porseleinen gordijn ontworpen. Koninklijke Tichelaar Makkum heeft net de laatste hand gelegd aan dit 'Knots & Beads Curtain'. 

Knots & Beads Curtain 
Knots & Beads Curtain is een zeven meter hoog en veertien meter lang gordijn en bestaat uit meer dan twintigduizend handgemaakte porseleinen parels die volgens de eewenoude methode van Koninklijke Tichelaar Makkum worden gedompeld in een wit glazuur. De parels zijn samen met Jongerius ontwikkeld. De parels zijn in een raster geknoopt, geïnspireerd op historische visnetten uit de Nederlandse maritieme geschiedenis.

Bron: De Architect.nl

Tichelaar richt zich op nieuwe groeimarkt

26-6-2013


Aardewerkfabriek Tichelaar in Makkum staakt de productie van het traditionele sieraardewerk. De vraag naar beschilderd servies is dusdanig verminderd dat de aardewerkfabrikant zich nu op een nieuwe markt gaat richten. 

Het oudste bedrijf in Nederland verlegt de aandacht naar de groeimarkt de 'creatieve professional'; de architect die uitpakt met unieke keramische gevels. 

Op Hemelvaartsdag is de winkel nog één keer open geweest. De voorraad werd tegen grote kortingen te koop aangeboden. Een rij van ruim 200 mensen verzamelden zich toen voor de uitverkoop.

LINDA-hoofdredacteur met Friese roots

26-6-2013


Vlak achter de Afsluitdijk ligt ‘haar' stukje Friesland. Makkum en Piaam, geboortegrond van de heit en mem van Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van vrouwenblad de LINDA.

Jildou is vanaf 2008 hoofdredacteur, samen met Linda de Mol, naamgeefster van het tijdschrift. ,,Het is echt ons blad. Waar ik de scherpte zoek, is Linda van het ronde. Zij wil herkenning, ik vernieuwing.'' Als alles loopt zoals het moet, verzint ze weer wat nieuws. Zoals het nieuwsblog, dat in september wordt gelanceerd. Een soort LINDAmagazine.nl met relevante actualiteiten voor vrouwen.

Bron: LC