Uitgelicht:
Advertentie:

Nieuws

Nieuws uit Makkum en omstreken

Vollie houdt Speelgoed- en kledingactie in Makkum

5-9-2014


In de periode 6 september tot en met 1 november wordt een speelgoed- en kledinginzamelingsactie georganiseerd door Vollie Oostenveld uit Makkum. Via hulporganisatie Zending over Grenzen wil ze kansarme kinderen in Oost-Europa helpen.

Van maandag tot en met zaterdag tussen 9:30 uur en 17:30 uur kan er Speelgoed, kinderkleding en – schoenen kunnen op tussen 9:30 en 17:30 uur worden ingeleverd bij Feddy de Boer: Kerkstraat 35 in Makkum.

Meer informatie:
De lijst met goederen die Zending over Grenzen kan gebruiken is te vinden op: www.zendingovergrenzen.nl/goederenlijst

50 jaar Teake van der Meer op 13 september in MFC Maggenheim

26-8-2014


De jubileumshow van 50 jaar Teake van der Meer wordt op zaterdag 13 september om 20:00 uur gepresenteerd in MFC Maggenheim te Makkum. Na 50 jaar op de planken komt Teake van der Meer naar de theaters met zijn jubileumshow.

Lees meer in de agenda.

Kazemattenmuseum verwacht woensdag 10.000ste bezoeker

19-8-2014


Op woensdag 20 augustus verwacht het Kazemattenmuseum de tienduizendste bezoeker van 2014 te kunnen verwelkomen.

Voor het Kazemattenmuseum is het bereiken van deze jaarlijkse mijlpaal positief nieuws. In het seizoen 2013 werd de tienduizendste bezoeker omstreeks dezelfde datum verwelkomd. In dat seizoen werd de seizoenstart echter voorafgegaan door de theaterproductie Oorlogstranen van J en M teaterwurk. Dit leverde op voorhand al 1500 bezoekers op.

In 2015 bestaat het museum 30 jaar.

Nieuwsbrief - Roeivereniging de IJsselmeerminnen

19-8-2014


Makkum.nl sponsort roeivereniging de IJsselmeerminnen al geruime tijd. Regelmatig komt de roeivereniging met nieuws, die u kunt lezen op Makkum.nl.

In juli en augustus zijn er geen wedstrijden en is er tijd voor ontspanning na alle goede resultaten die in het eerste deel van het seizoen behaald zijn. Er is onderhoud aan de sloep gepleegd, Jacob de Jong van de Twirre heeft geholpen met het maken van een ander stelsysteem voor de voetenbankjes en er is afscheid genomen van stuur Martijn. Daarnaast is er een nieuwe stuur én een nieuwe roeister bijgekomen en is de planning voor het naseizoen alweer gepubliceerd.

Lees meer in bijgevoegde PDF. Veel leesplezier!

Museum in Londen krijgt Makkumer tegels

23-7-2014


Koninklijke Tichelaar gaat porseleinen vloertegels leveren voor het Victoria & Albert museum in Londen. De daktegels worden ook door Tichelaar geleverd. Het Makkumer bedrijf kreeg de opdracht van het architectenbureau AL_A in Londen.

Het architectenbureau neemt de transformatie van het Victoria & Albert Museum voor haar rekening. De klus is voor Koninklijke Tichelaar niet uniek. Eerder betegelde het bedrijf de gevel van het Museum of Arts and Design in New York.

Meer informatie:
www.bolswardsnieuwsblad.nl

Jaarmarkt 17 juli geannuleerd

15-7-2014


Let op: De Jaarmarkt van 17 juli is geannuleerd wegens het te laat aanvragen van de vergunning. De kermis gaat wel door. 

De gezellige markten zijn er weer vanaf 25 juli, daarna vanaf 1 augustus elke vrijdag van 15:00 uur tot 21:00 uur.

Juli
Do. 17 Juli, Jaarmarkt GEANNULEERD
Vr. 25 Juli, met kindervrijmarkt

Augustus
Vr. 1 Aug.
Vr. 8 Aug.
Vr. 15 Aug.
Vr. 22 Aug. met kindervrijmarkt

Bron: Fryslanmarkten.nlIJsselmeerminnen winnen Kameleonrace

30-6-2014


Roeivereniging de IJsselmeerminnen hebben op 28 juni in Terherne de Kameleonrace gewonnen. Het roeiteam is eerste geworden in de eerste klasse. De tweede prijs ging naar de Beluga.

Bij het uitreiken van de eerste prijs 'Overall' zijn de IJsselmeerminnen daarnaast weer in de prijzen gevallen. 

Downloads
Lees het gehele verslag hier.

World Egg Throwing Championships in voorbereiding op Open NK Eiwerpen

27-6-2014


Aankomend weekend worden de World Egg Throwing Championships in Swaton gehouden. De vijf disciplines van het eigooien worden opengesteld voor iedereen op deze dag.

Voor het eerst zal een team van Hykeham Sailability, onder de aanvoerder van Chris Johnson, de openingswedstrijd Team England vormen ter voorbereiding van hun reis een week later aan de Nederlandse Kampioenschappen in Makkum.

Meer informatie:
Lees het gehele artikel op Sleafordstandard.co.uk 

Vakantiegangers, dagjesmensen en Makkumers, op blote voeten naar de bieb!

18-6-2014


Zee en strand hebben een bewezen ontspannende werking, net als lezen. Lezen staat zelfs op nummer één van de methodes om te ontspannen. Wat te denken van de combinatie strand en een goed boek? In Makkum kan iedereen, jong en oud, dit ervaren! Want in de maanden juli en augustus is de strandbibliotheek op het Makkumer strand weer iedere dag open. Een spannende detective, een tijdschrift of een prentenboek, het is er allemaal en het is gratis. En wie het wat luxer wil, die huurt er een strandstoel bij!

De strandbibliotheek is dit jaar open van zaterdag 5 juli tot en met zaterdag 30 augustus, iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur. Om een boek te lenen bij de strandbibliotheek hoeft men niet lid te zijn van de bibliotheek. Het boek wordt immers aan het einde van de dag weer teruggebracht naar de strandbieb.

Voor vakantiegangers die langer in Makkum verblijven zijn er speciale zomerabonnementen. Voor € 5,- of € 7,50 leent men een zomer lang maximaal drie of vijf boeken per keer, zo vaak als men wil. Ook een boek plus stoel behoort tot de mogelijkheden, ook handig bij een onverwacht strandbezoek. Iedere woensdag en zaterdag wordt er een leuke activiteit georganiseerd. Nu alleen nog maar hopen op veel mooi strandweer!

Meer informatie:

Bibliothekenmarenfean.nl

Kazemattenmuseum genomineerd voor Grote Gift actie van 3M Fonds

28-5-2014


De Stichting 3M Fonds organiseert sinds enkele jaren de Grote Gift actie. Organisaties op sociaal, educatief en milieugebied kunnen daarmee financieel worden ondersteund om concrete projecten te realiseren.

In de categorie Milieu & Maatschappij is het Kazemattenmuseum dit jaar genomineerd. Mededingers zijn onder meer de Zeehondencrèche Pieterburen, het Haags Dierencentrum en de Sophia Vereeniging.

De bedoeling van de actie is om zoveel mogelijk stemmen via internet te vergaren in de periode tot en met 31 oktober. De organisaties met de meeste stemmen dringen door tot de finale waarin zij zichzelf mogen presenteren. In totaal twee Nederlandse en twee Belgische organisaties mogen 50.000 euro verdelen. Eerdere winnaars zijn de Belgische ALS Liga en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Stemmen?
De link naar de stempagina van het 3M fonds staat op de Facebookpagina van het Kazemattenmuseum, www.facebook.com/Kazemattenmuseum. Het Kazemattenmuseum wil het geld gaan gebruiken voor ambitieuze herinrichtingsplannen.