Uitgelicht:
Advertentie:

Nieuws

Nieuws uit Makkum en omstreken

Team Twirre in Bynt van Omrop Fryslan

15-10-2014


Tijdens de Slag om Makkum van 27 september is Team Twirre van Roeivereniging Makkum gevolgd door Omrop Fryslan. Zij werden benaderd om het clubgevoel van diverse sportverenigingen uit Friesland vast te leggen.

Bekijk de video vanaf 12:16.

Nacht van de Nacht op 25 oktober

8-10-2014


Cornwerd - Altijd al eens sterren willen kijken bij je in de buurt. Dat kan nu! In samenwerking met de Volkssterrenwacht Burgum organiseren de molenaars van de Cornwerdermolen en sterrenkijk avond in het kader van de “Nacht van de nacht” op 25 oktober.

Tijdens een vaartocht vanaf de Turfmarkt in Makkum maakt u een bijzondere vaartocht via de Sylroede, Molkfeart en Koarnwerterfeart naar de Cornwerdermolen. It Preamke vaart bijzonder stil,zodat u volop kunt genieten van de donkere natuur en kunt luisteren naar de verhalen verteller.

Ondertussen aangekomen bij de molen wordt u hartelijk ontvangen door de molenaars en de vrijwilligers van de Volksterrenwacht Burgum.

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 10e keer georganiseerd op zaterdag 25 oktober 2014.

U dient zich vooraf wel telefonisch op te geven via Stichting It Preamke Tel: 0515 - 232222

Volwassenen €10,- p.p.
Kinderen t/m 12 jaar €8,- p.p.

NB: Prijzen zijn incl. vaartocht, verhalenverteller, koffie/thee/frisdrank en koek.

Veel nieuwe zaken op Makkum.nl

1-10-2014


Elke week wordt u in de advertentie van Makkum.nl op de voorzijde van de Makkumer Belboei attent gemaakt op wat er op dat moment speelt op de site. De ene keer wordt gewezen op de mogelijkheid om uw eigen Makkum.nl mailadres te krijgen. Een andere keer wordt u opgeroepen om de column Spliertjes te lezen. Deze rubriek wordt elke maand aangevuld met een nieuwe column waarin de schrijfster haar kijk op Makkumer zaken geeft. Maar Makkum.nl is natuurlijk ook de site waarop Makkumer bedrijven zich kunnen presenteren.

De afgelopen maanden is er veel aandacht geschonken aan de acquisitie en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De bedrijven die recent op de site zijn gaan adverteren zijn Slagerij Neidhöfer, Xero Performance, KM Yachtservices, de Eerlijkheid, Autobedrijf Kamstra, Alpha Sail Makkum, Body Balance Anneloes, JF Creatief en van der Meulen voor Verf en Behang. Bent u benieuwd hoe deze bedrijven zich presenteren op Makkum.nl? Neem dan een kijkje op de site. Naast deze nieuwelingen staan er ook vele andere Makkumer bedrijven op die al langere tijd adverteren.

Voor verenigingen, stichtingen en andere partijen die dingen organiseren in Makkum heeft de site ook een belangrijke rubriek, namelijk de Makkumer agenda. Vaak zijn dergelijke organisatoren veel tijd kwijt om uit te vinden of op een bepaalde dag al iets gepland is in Makkum. Al die uitzoekerij zou een stuk minder worden als iedereen gebruik zou maken van de agenda op Makkum.nl. Evenementen en activiteiten die u op de site aanmeldt worden gratis in de agenda vermeld. Sommigen hebben hun weg al gevonden naar deze agenda, maar hoe meer mensen er activiteiten op vermelden hoe vollediger en bruikbaarder deze wordt. Van harte aanbevolen dus! Behalve voor uw collega-organisatoren natuurlijk ook een prima manier om uw evenement onder de aandacht van mogelijke bezoekers te krijgen.

Klaas Elzinga van Makkum.nl is altijd bezig om leuke nieuwe items op zijn site te plaatsen. Onlangs berichtten we u over de webcam die op de Markt gericht staat en waarvan de beelden op Makkum.nl te zien zijn. Inmiddels is Elzinga begonnen aan een nieuw project. Geïnspireerd door het kookprogramma 24Kitchen besloot hij een kookfilmpje voor Makkum.nl te gaan maken. Hij onderzocht welke Makkumer ondernemers hiervoor geschikt zouden kunnen zijn en kwam uit bij Ferry Kluft en Slagerij Neidhöfer. Op zaterdag 4 oktober worden de eerste opnames gemaakt. Maarten ten Rouwelaar, voorheen werkzaam bij Omrop Fryslân, heeft toegezegd te komen filmen en ook het montagewerk voor zijn rekening te nemen. We mogen verklappen wat Ferry Kluft gaat maken. Dat zal een Croque Monsieur zijn. In gewoon Nederlands: een luxe tosti. Uiteraard bereid met brood van Kluft en ham van Neidhöfer.

Op dit moment is nog niet bekend vanaf welke datum deze speciale Makkumer 24 Kitchen op Makkum.nl te zien zal zijn. Maar hou de wekelijkse mededeling in de advertentie voorop uw Makkumer Belboei in de gaten. Klaas Elzinga heeft ons namelijk toegezegd hierin aan te kondigen wanneer het filmpje draait op de site.

Update 21 oktober 2014: De video is inmiddels te bekijken op Makkum.nl/video

Team Twirre derde tijdens Slag om Makkum

29-9-2014


Team Twirre heeft op zaterdag 27 september met 6 roeiers (een novum) een geweldige Slag om Makkum geroeid. Prachtig weer zorgde voor uitstekende omstandigheden.

Het IJsselmeer is met 6 man goed te doen, maar dan moet de golfhoogte enigszins binnen de perken blijven. We bleven de meeste 8 riemers gewoon voor en de inhaalacties zorgden voor verbaasde blikken.
Nog niet eerder had de Twirre met 6 een wedstrijd geroeid. De uitslag leverde overall een derde plek op met een vermogen van 88 watt waardoor er bijzonder tevreden werd teruggekeken op deze race.

De IJsselmeerminnen in de Veerse Meer Race

27-9-2014


Op 19 september is de roeivereniging De IJsselmeerminnen naar het Zeeuwse Kortgene afgereisd. Benieuwd naar het verslag? Lees het op Makkum.nl.

> Verslag Veerse Meer Race

Maasrace voor Team Twirre

5-9-2014


Op zaterdag 6 september vindt tijdens het Wereld Haven Festival de Maasrace plaats. In totaal hebben zich zo’n 50 sloepen ingeschreven. Team Twirre is van de partij.

Vorig jaar wisten ze de wedstrijd in de Pulp Fiction te winnen en ook dit jaar zal er in deze sloep worden geroeid. Team Twirre gaat met een goed gevoel naar Rotterdam. Na de 20e Maasrace nemen ze deel aan de 12e Slag om Makkum op 27 september en zijn ze van plan naar het slotweekend van Muiden Pampus Muiden te gaan.

Tegels Tichelaar in museum Londen

5-9-2014


Tegels van Koninklijke Tichelaar bekleden straks de wanden en vloer van het Londense Victoria and Albert Museum. De Makkumse aardewerkfabriek heeft de opdracht gekregen om de tegels voor vloer, wand en dak van de binnenplaats van het museum te leveren.

De architect die de uitgebreide verbouwing ontwierp, Amanda Levete, zocht contact met het oude Friese familiebedrijf.

Bron: LC

Vollie houdt Speelgoed- en kledingactie in Makkum

5-9-2014


In de periode 6 september tot en met 1 november wordt een speelgoed- en kledinginzamelingsactie georganiseerd door Vollie Oostenveld uit Makkum. Via hulporganisatie Zending over Grenzen wil ze kansarme kinderen in Oost-Europa helpen.

Van maandag tot en met zaterdag tussen 9:30 uur en 17:30 uur kan er Speelgoed, kinderkleding en – schoenen kunnen op tussen 9:30 en 17:30 uur worden ingeleverd bij Feddy de Boer: Kerkstraat 35 in Makkum.

Meer informatie:
De lijst met goederen die Zending over Grenzen kan gebruiken is te vinden op: www.zendingovergrenzen.nl/goederenlijst

50 jaar Teake van der Meer op 13 september in MFC Maggenheim

26-8-2014


De jubileumshow van 50 jaar Teake van der Meer wordt op zaterdag 13 september om 20:00 uur gepresenteerd in MFC Maggenheim te Makkum. Na 50 jaar op de planken komt Teake van der Meer naar de theaters met zijn jubileumshow.

Lees meer in de agenda.

Kazemattenmuseum verwacht woensdag 10.000ste bezoeker

19-8-2014


Op woensdag 20 augustus verwacht het Kazemattenmuseum de tienduizendste bezoeker van 2014 te kunnen verwelkomen.

Voor het Kazemattenmuseum is het bereiken van deze jaarlijkse mijlpaal positief nieuws. In het seizoen 2013 werd de tienduizendste bezoeker omstreeks dezelfde datum verwelkomd. In dat seizoen werd de seizoenstart echter voorafgegaan door de theaterproductie Oorlogstranen van J en M teaterwurk. Dit leverde op voorhand al 1500 bezoekers op.

In 2015 bestaat het museum 30 jaar.