Uitgelicht:
Advertentie:

Nieuws

Nieuws uit Makkum en omstreken

Makkum voor even Hoofdstad van de Smaak

24-8-2015


MAKKUM – Een groepje kinderen heeft afgelopen donderdagochtend samen met kok Wytse Anema van Woonzorgcentrum Avondrust en kok Reitse Spanninga groenten geoogst in de moestuin bij in Makkum.

Vervolgens zijn in de buitenlucht twee gerechten bereid voor een aantal ouderen van Avondrust. De activiteit vond plaats in het kader van Hoofdstad van de Smaak.

Bron: Bolswards Nieuwsblad

Komend weekeinde Visserijdagen in Makkum

16-8-2015


In het weekend van 21 en 22 augustus worden de Makkumer Visserijdagen georganiseerd. Op de vrijdag is er palingroken, een matinee, visbakken op de haven, een kinderviswedstrijd en 's avonds in de feesttent op de haven live muziek van de band Boys named Sue. Er is daarnaast theater, een bonte varende stoet en meer...

Op de zaterdag wordt de bekende vlootschouw gehouden, het Visserijbal, bungee-roeien, straattheater en kanovaren. Tevens is er een Nautische markt in het centrum van Makkum. 

Bekijk het gehele programma op de website www.visserijdagen-makkum.nl of bezoek de facebookpagina Visserijdagen Makkum.

10.000e bezoeker van Kazemattenmuseum

16-8-2015


Op woensdag 19 augustus hoopt het Kazemattenmuseum de 10.000e bezoeker te verwelkomen.

Tot op dit moment konden er onder de bijna 10.000 bezoekers enige duizenden schoolkinderen worden geteld. Ook daaruit blijkt dat de aandacht onder de jonge generaties springlevend is.

Het Kazemattenmuseum is in 2015 begonnen met een ingrijpende herinrichting waarmee de presentatie en de opbouw van het bijzondere verhaal meer in lijn kunnen worden gebracht met de hedendaagse eisen. Daarvoor is een bedrag van omstreeks € 350.000 verworven uit eenmalige subsidies en fondsenwerving.

Roeivereniging Makkum vakantieupdate

26-7-2015


Lees verder over de belevenissen van de Twirre in het roeiseizoen 2015.

Lees verder in de [pdf].  

Kazemattenmuseum start samenwerking met Helders Historisch Reddingboten Collectief

26-7-2015


Op zondag 2 augustus leggen voor de eerste maal minimaal 3 historische reddingboten aan bij het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand. De “Dorus Rijkers”, “Javazee” en “De Zeemanspot” worden daarbij mogelijk nog vergezeld door de “Prins Hendrik”.

Lees verder in het persbericht [pdf].

Verslag Kaagrace 2015 Roeivereniging de IJsselmeerminnen

18-6-2015


Lees hier het verslag van Roeivereniging de IJsselmeerminnen over de Kaagrace 2015.

Naar het strand of naar de bieb? Naar de strandbieb!

18-6-2015


In de maanden juli en augustus is de strandbieb op het strand van Makkum weer open. Iedere dag van elf tot vijf. Een spannende detective, een tijdschrift of een prentenboek, het is er allemaal en het is gratis. Lezen op het strand is heerlijk ontspannend. En wie het wat luxer wil, die huurt er een strandstoel bij. Op woensdag en zaterdag is er altijd een leuke activiteit.

De strandbibliotheek is dit jaar open van zaterdag 4 juli tot en met zaterdag 29 augustus, iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur. Om een boek te lenen bij de strandbibliotheek hoeft men niet lid te zijn van de bibliotheek. Het boek wordt immers aan het einde van de dag weer teruggebracht naar de strandbieb? Voor vakantiegangers die langer in Makkum verblijven zijn er speciale zomerabonnementen. Met dit abonnement leent men een zomer lang maximaal drie of vijf boeken per keer, zo vaak als men wil. Ook een boek plus stoel behoort tot de mogelijkheden.

Iedere woensdag en zaterdag wordt er een leuke activiteit georganiseerd, zoals vriendschapsbandjes maken, spelen met de wind of schat zoeken. En er wordt voorgelezen bij zonsondergang, wie slaapt daarna níet lekker! Een overzicht van de activiteiten staat te lezen op www.strandbibliotheekmakkum.nl. Nu alleen nog maar hopen op veel mooi strandweer!

Lees de flyer in de bijlage [PDF].

13e Slag om Makkum

18-6-2015


De 13e Slag om Makkum vindt plaats op 26 september 2015. Een sloeproei wedstrijd over een afstand van 15 km.

Rond het middaguur vindt de eerste start plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeien de deelnemers over het Makkumer dieprichting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het "Gat van Gaast " te ronden. Daarna varen de sloepen het Makkumerdiep weer in om ter hoogte van de sluis te Finishen.

Meer informatie:
www.slagommakkum.nl

KREAZ opent expositieruimte in Makkum

27-5-2015


Zaterdag 30 mei opent KREAZ haar expositieruimte aan It Gruthôf 2b in MAKKUM. KREAZ is een woonwinkel nieuwe stijl en biedt kunstenaars met passie de mogelijkheid hun werk te exposeren voor een breed publiek. Beeldend kunstenaar Klasien van der Werf van Made by ÚS exposeert in de maand juni met haar kleurrijke schilderijen.

Meer informatie:
www.kreaz.nl

Ontwerp-Rijksinpassingsplan Afsluitdijk vanaf 14 mei ter visie

29-4-2015


Op 14 mei gaat het Ontwerp-Rijksinpassingsplan voor de Afsluitdijk ter visie, samen met alle bijbehorende documenten. Vanaf dat moment heeft iedereen gedurende zes weken de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

‘Het Rijksinpassingsplan bevat het besluit om de Afsluitdijk geschikt te maken voor de toekomst’, aldus Joost van de Beek, projectmanager Afsluitdijk bij Rijkswaterstaat. ‘Wij gaan maatregelen treffen die de Afsluitdijk weer geheel op sterkte brengt en we bouwen pompen in om extra water af te kunnen voeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee.’

Meer lezen? Bron: www.deafsluitdijk.nl