Uitgelicht:
Advertentie:

Agenda

Items over Makkum en omstreken die volgens u niet mogen ontbreken stuurt u naar agenda@makkum.nl

Toniel yn Skuzum

13-3-2020


Tonielselskip Skuzum-Piaam spilet it spannende stik “Marthe en Mathilde” (fan Polle Anrys) op 13, 14, 19, 20 en 21 maart oansteande in ‘e Tsjerke fan Skuzum.
 
Kaarten foar dit stik binne te ferkrijen yn ‘e foarferkeap foar de ynwenners van Skuzum/Piaam op moandei 17 febrewaris fan 19.30 oant 20.00 oere in De Treffer (max. 2 kaarten p.p.).
De foarferkeap foar ynwenners van Makkum e.o. is op woansdei 19 febrewaris fan 19.30 oant 20.00 oere in De Treffer (max. 4 kaarten p.p.).
Dernei binne de kaarten te keap bij Garage Horjus, Sudersewei 5 yn Makkum.
De kaarten binne € 7,50 it stik.
 
Graach oant sjen yn Skuzum!

Theater: LEKS met “De Weg”

14-3-2020De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Prachtige muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht. n deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet- Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven.
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11, Makkum
Entree: 15 euro
Voorverkoop: bij Speelsgoed, Els van Zeumeren
vanaf 29 februari 2020

Lezing over Friese zeeheld Bartele Broer Bakker

20-3-2020


In Makkum wordt in het kader van ’75 jaar vrijheid’ onder meer aandacht besteed aan de maritieme historie. In de bibliotheek van Makkum worden drie lezingen gegeven. Op 3 april gaat het over de Friese zeeheld Bartele Broer Bakker.

Vele Makkummers zijn of waren verbonden met de zee en met de Koninklijke Marine. De organisatoren van de lezing hopen dat veel mensen komen kijken naar de tentoonstelling over deze Ondina-story.

Ondina


Bartele Broer Bakker was stuurman der koopvaardij. Maar in de Tweede Wereldoorlog was hij Luitenant ter Zee 2e klasse van speciale diensten der Koninklijke Marine. Hij was tweede stuurman op MS Ondina, een voormalige olietanker van Shell.
Bartele Broer Bakker kreeg zeer hoge onderscheidingen, zoals de Militaire Willlemsorde 4, het Distinghuised Service Cross, en vele andere medailles.
De Ondia was onderweg op de Indische Oceaan, toen het op 11 november 1942 werd aangevallen door Japanse oorlogsschepen. Het schip moest, bewapend met een enkel kanon (102 millimeter), samen met de mijnenveger Bengal van de Indonesische Marine de strijd aanbinden met de twee zwaarbewapende Japanse hulpkruisers, de Hokoku Maru en Aikoku Maru.
De twee weken durende tentoonstelling in de bibliotheek van Makkum (van 20 maart tot en met 3 april) wordt op vrijdagavond 3 april afgesloten met een lezing door Willem Geluk uit Steenwijk, eigenaar-beheerder van dit pop-up museum over de Ondina-story.

Praktische informatie


Datum: vrijdag 3 april 2020
Plaats: Bibliotheek Makkum
Inloop: vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur
Entree: 3 euro (bezoekers kunnen betalen in de zaal)
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek, vanaf donderdag 20 maart.

Bron: binnenvaart.nl

Open Dag KM Yachtbuilders

18-4-2020


Zaterdag 18 april 2020 12:00 - 17:00 uur.
Nieuwe zeiljachten, jachten te koop, refit projecten, aluminium constructies, werf leveranciers, lifestyle stands en catering. 
Tussen de 20-25 jachten te bezichtigen waaronder vele Bestevaers. 
Gratis toegang, registreren niet nodig, honden en kinderen toegestaan.
Skip Novak van Pelagic Yachts geeft een lezing. 
Check onze website (www.kmy.nl) en social media voor updates over de activiteiten.
 
De Stienplaat 7, 8754 HE Makkum

Open Podium: Makkum Unplugged

9-5-2020


Terug van weggeweest! Het Cultureel Podium Makkum biedt voor de 3e keer een open podium voor iedereen die onversterkt iets ten gehore wil brengen. Toneel, cabaret, poëzie, goochelen, zang, rap, een instrument bespelen, alles mag. Ook kinderen vanaf 12 jaar en jongeren worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Het resultaat is een zeer verrassende en gevarieerde avond. Piano begeleiding is aanwezig.
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11 in Makkum
Entree: 5 euro (deelnemers gratis)
Opgave via: www.cultureelpodiummakkum.nl
’s middags repeteren/’s avonds uitvoeren

Workshop: Lachen!

16-5-2020


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Cliché maar waar. Vandaar deze workshop lachen. Graag nemen we jullie mee naar de effecten van lachen; het is goed voor je gezondheid, je wordt er aantrekkelijker door, is goed voor onderlinge verbinding, energie level en relativeringsvermogen! Het werkt ontspannend…. Graag zien we jullie op 16 mei voor een flinke lachsessie.
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Nog niet bekend
Kosten: 5 euro

Festival: Verrassingstour Yn’e Golle 2.0

16-5-2020


Na het succes van Yn’e Golle in 2018, komen we nu terug met dit zomerse festival! Een verrassingstour deze keer. Je gaat in 3 groepen naar 3 boerderijen, waar je iedere keer een verrassingsact gaat beleven. De acts zijn net zo divers als tijdens de eerste keer Yn’e Golle. Na afloop spelen De Flageolettes heerlijke muziek op het Plein vanaf 17:00 uur.
Aanvang: 13:30 uur op het plein
Locatie: 3 boerderijen in en om Makkum
Entree: Leden CPM 10 euro, niet-leden 15 euro
Voorverkoop: bij Speelsgoed, Els van Zeumeren
vanaf 13 juni 2020 (max. 147 kaarten)