Uitgelicht:
Advertentie:

Agenda

Items over Makkum en omstreken die volgens u niet mogen ontbreken stuurt u naar agenda@makkum.nl

Bierproeverij + verhalen en liedjes, Jan Nota

25-1-2020


Een Troubadour reist van oudsher langs steden en dorpen om verhalen te vertellen en het volk te vermaken met liederen en muziek. Als je dit combineert met het proeven van verschillende biertypen krijg je een verfrissend, vernieuwend en tevens leerzaam programma. Je volgt een route door landen en de geschiedenis, je hoort weetjes en je leert de basis voor brouwen van bier. Maar natuurlijk wordt er voornamelijk bier geproefd. Tijdens het proeven kun je de bieren beoordelen, er met elkaar over praten, het is een ontdekkingsreis op zich! Na de proeverij is er live muziek!
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Cafe Restaurant De Zwaan, Plein 1 Makkum
Kosten: 5 euro

Computercursus

27-1-2020


Op maandag 27 januari start in Kimswerd een serie van drie avonden voor iedereen die zijn of haar computervaardigheden wil uitbreiden.

De volgende onderwerpen staan centraal: 
Excel; Computeronderhoud (o.a. bestanden ordenen, back-up maken, pc opschonen, systeemherstel) en Veiligheid (o.a. antivirus en antimalware, wachtwoorden, spam & phishing, cookies, veilig internetten onderweg, privacy & veiligheid op Facebook en apps).

Rondom elk onderwerp wordt een groepje gevormd dat begeleid wordt door een deskundige. Er is veel ruimte voor individuele vragen.

De drie avonden vinden plaats op maandag 27 januari, 3 en 10 februari van 19.30 tot 21.30 uur in MFC Piers’ Stee, Harlingerweg 26A, 8821 LC Kimswerd.
Deelname kost € 6,- per avond. Aanmelden kan via wapkimswerd@hotmail.com

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de Computerclub Kimswerd. 

Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) De strijd om De Makkumer Publieksprijs

8-2-2020


Het Amsterdams Kleinkunst Festival komt voor de 12de keer naar Makkum. En deze keer opnieuw met 3 talentvolle cabaretiers, die meedoen aan de wedstrijd om de prestigieuze Wim Sonneveld-prijs 2020! Ook dit jaar mag het publiek zijn of haar stem laten gelden en de Makkumer Publieksprijs toekennen. De winnaar mag terug komen met een avondvullend programma.
Aanvang: 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur)
Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11, Makkum
Entree: Leden CPM 10 euro, niet-leden 15 euro
Voorverkoop: bij Speelsgoed, Els van Zeumeren
vanaf 25 januari 2020

Theater: LEKS met “De Weg”

14-3-2020De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Prachtige muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht. n deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet- Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven.
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11, Makkum
Entree: 15 euro
Voorverkoop: bij Speelsgoed, Els van Zeumeren
vanaf 29 februari 2020

Open Podium: Makkum Unplugged

9-5-2020


Terug van weggeweest! Het Cultureel Podium Makkum biedt voor de 3e keer een open podium voor iedereen die onversterkt iets ten gehore wil brengen. Toneel, cabaret, poëzie, goochelen, zang, rap, een instrument bespelen, alles mag. Ook kinderen vanaf 12 jaar en jongeren worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Het resultaat is een zeer verrassende en gevarieerde avond. Piano begeleiding is aanwezig.
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: DG Kerk, Bleekstraat 11 in Makkum
Entree: 5 euro (deelnemers gratis)
Opgave via: www.cultureelpodiummakkum.nl
’s middags repeteren/’s avonds uitvoeren

Workshop: Lachen!

16-5-2020


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Cliché maar waar. Vandaar deze workshop lachen. Graag nemen we jullie mee naar de effecten van lachen; het is goed voor je gezondheid, je wordt er aantrekkelijker door, is goed voor onderlinge verbinding, energie level en relativeringsvermogen! Het werkt ontspannend…. Graag zien we jullie op 16 mei voor een flinke lachsessie.
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Nog niet bekend
Kosten: 5 euro

Festival: Verrassingstour Yn’e Golle 2.0

16-5-2020


Na het succes van Yn’e Golle in 2018, komen we nu terug met dit zomerse festival! Een verrassingstour deze keer. Je gaat in 3 groepen naar 3 boerderijen, waar je iedere keer een verrassingsact gaat beleven. De acts zijn net zo divers als tijdens de eerste keer Yn’e Golle. Na afloop spelen De Flageolettes heerlijke muziek op het Plein vanaf 17:00 uur.
Aanvang: 13:30 uur op het plein
Locatie: 3 boerderijen in en om Makkum
Entree: Leden CPM 10 euro, niet-leden 15 euro
Voorverkoop: bij Speelsgoed, Els van Zeumeren
vanaf 13 juni 2020 (max. 147 kaarten)