Uitgelicht:
Advertentie:

Agenda

Items over Makkum en omstreken die volgens u niet mogen ontbreken stuurt u naar agenda@makkum.nl

The RealTrip 2019

14-9-2019


In het weekend van 14 & 15 september 2019 vindt in Makkum (Friesland) weer het jaarlijkse windsurf evenement “The RealTrip” plaats. The RealTrip is sinds 1995 een begrip in Nederland, een evenement waar pro’s, amateurs & jeugd samen strijden op het water.  In de afgelopen jaren is “The RealTrip” uitgegroeid tot het belangrijkste en populairste windsurf evenement van Nederland, en daarnaast inmiddels één van de grootste watersport-events in ons land.

Onder de ruim 250 deelnemers dit jaar opnieuw weer vele internationale & nationale toppers met onder andere Wereldkampioenen Twan Verseput (NED) & Ethan Westera (ARU), en Nederlandse Kampioenen Slalom Esther de Geus, Ennio Dal Point & Jordy Vonk.

De toenemende populariteit van het event en de sterke stijging van het aantal deelnemers zowel nationaal & internationaal betekend een sterke stimulans voor de windsurfsport in Nederland. De organisatie is in handen van Stichting Beach to Beach en bestaat uit een groot team van vrijwilligers.
Ook voor de bezoekers die niet actief deelnemen aan het evenement is er volop actie.

Het kleurrijke schouwspel van de honderden wedstrijddeelnemers op het water is natuurlijk al bijzonder om te zien, maar ook op de boulevard zijn er diverse activiteiten (o.a. BMX Clinic & Outdoor Adventure) waaraan iedereen kan deelnemen.

Voor bezoekers is het evenement vrij toegankelijk.

Locatie:                Makkum, De Holle Poarte
Data:                     14 & 15  september 2019
Tijdstip:               9:30 tot 17:00 (beide dagen)

Website:           www.therealtrip.nl
Facebook:        www.facebook.nl/therealtrip     

De 17e Slag om Makkum vindt plaats op 28 september 2019

28-9-2019


Een sloeproei wedstrijd over een afstand van 15 km. Rond het middaguur vindt de eerste start plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeien de deelnemers over het Makkumer dieprichting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het "Gat van Gaast " te ronden. Daarna varen de sloepen het Makkumerdiep weer in om ter hoogte van de sluis te Finishen.
De Slag om Makkum wordt georganiseerd door de stichting " Riemen over en weer". Op 23 augustus 2003 werd er tijdens de eerste Makkumer visserijdagen voor het eerst de Slag om Makkum geroeid.
De Naam van de stichting komt voort uit de nautische wereld, Als de riemen "over en weer gaan" is het roeien gedaan. Via de dollen worden de riemen aanboord getrokken en op het andere boord gelegd. Voor dat het zover is, moet er veel gebeuren. Maar na het roeien is altijd het goed rusten en volgen er altijd sterke verhalen.